Έτοιμοι για το ταξίδι στον Άρη….


Ο Ωρίων της NASA ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί(4-12-14). Εκτέλεσε μια μη επανδρωμένη δοκιμαστική πτήση για έλεγχο των μηχανημάτων που θα φέρουν τελικά τον άνθρωπο πάνω σε ένα αστεροειδείς, προτού την τελική του μεταφορά στον Άρη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στην τηλεόραση της NASA, ανακοινώθηκε ότι το Orion θα μπορεί να μεταφέρει τέσσερις αστροναύτες σε ένα αστεροειδές ανάμεσα στη Γη και τον Άρη από το 2025, και οι πρώτοι άνθρωποι που θα φτάσουν στον Κόκκινο Πλανήτη θα είναι εφικτό μέσα στη δεκαετία του 2030. Αυτό το εγχείρημα στο βαθύ διάστημα θα είναι τα απώτατο εγχείρημα μετά από εκείνο όπου οι άνθρωποι είχαν φύγει με τον Απόλλωνα 17 και πήγαν στο φεγγάρι το 1972.

B33OkExCcAAKD5e
Με την πρώτη ημερομηνία-στόχο μόνο 10 χρόνια μακριά, η σημασία της δοκιμαστικής πτήσης της Πέμπτης είναι τεράστια. Το διαστημικό σκάφος Orion είναι μη επανδρωμένο, αλλά η καμπίνα είναι γεμάτη με 1.200 αισθητήρες για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ακτινοβολία και τη θερμότητα, καθώς και τον έλεγχο των διαφόρων συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος για την ματαίωση της εκτόξευσης. Βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη σε απόσταση 15 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και θα αναπτύξει 11 αλεξίπτωτα κατά την επανείσοδο στη Γη του και τον τερματισμό του στον Ειρηνικό Ωκεανό.